-Leif- Budget för framtiden!

1kommentarer

När den styrande Alliansmajoriteten i Skövde på måndagen presenterade budget 2014 och förslag till ramar 2015-2016 så är det en budget med starkt fokus på framtiden.
Investeringsbudgeten innehåller historiskt höga investeringsnivåer för att möta ökade behov inom inte minst skolan och infrastrukturen. knappt en miljard i investeringar de kommande tre åren. Driftsbudgeten har en tydlig ungdomsprofil, med ett samlat ungdomspaket om 22 miljoner.
 
 
I ungdomspaketet är jag som Centerpartist särskilt nöjd med att kommunen sätter av 2,5 miljoner för att aktivt arbeta för att minska den ökande ungdomsarbetslösheten och att vi förstärker vårt Science Center med en miljon. Ungdomsarbetslösheten måste på alla sätt bekämpas, Skövde visar nu vägen som största arbetsgivaren i kommunen att detta är ett ansvar för framtiden, hoppas fler följer efter,
Att öka barn och ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap är särskilt viktigt för att säkra arbetskraften till teknikföretagen , inte minst till fordonsindustrin, vi vet att vårt Science Center har bidragit positivt till att öka intresse för teknik och naturvetenskapliga utbildningarna på gymnasiet. En förutsättning för att Skövde även i framtiden ska vara världsledande i motortillverkning.
 
 
Budgeten innehåller förvisso en skattejustering med 30 öre, samtidigt så ska man komma i håg att det nya skatteutjämningssystemet mellan kommunerna gör Skövde till förlorare med cirka 14 miljoner, vilket motsvarar hälften av vad kommunen får in med skatteökningen. Det råder också en stor osäkerhet om framtiden, både kring konjunkturen och kring andra eventuella lagförslag som kan tänkas komma. Därför väljer vi i kommunledningen att lägga oss på ett relativt högt resultat 2014.
 
 
/Leif
 
Alliansen, Budget, Skövde, Ungdomsarbetslöshet,

1 kommentarer

Thomas Magnusson

16 May 2013 14:50

Skövde kommun är ett bra exempel på en kommun som satsar på ungdomar o framtiden

Svar: Framtidstro och förmåga att våga gå före, har jag alltid haft som ledstjärnor i alla förtroendeuppdrag jag haft. Jag är glad över att Skövde vågar gå före och satsar på framtiden - ungdomarna
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej