-Leif- Grattis till Volvo Cars som satsar på klimatsmart bränsle.

0kommentarer

I veckan så lanserar lanserar Volvo Cars en gasdriven Volvo V60 Bi-Fuel. Ett intressant svenskt alternativ för den som söker en "riktig" miljöbil. Att motorn tillverkas i Skövde på Volvo Cars motorfabrik glädjer mig som kommunalråd i kommunen. För alla oss som driver på för att bygga ut den klimat- och miljövänliga biogasproduktionen i landet är det ett viktigt erkännande att också Volvo lanserar en ny modell för gasdrift.
 
En bil som körs på ren biogas framställd genom rötning av biologisk massa ger ingen eller endast minimal klimatpåverkan eftersom biogasen inte bidrar till något nettoutsläpp av koldioxid till atmosfären. I Skövde har Centerpartiet varit pådrivande för biogasutvecklingen i kommunen, på samma sätt är det Centerpartiet som driver på biogas- klimat- och miljöfrågorna i regeringen. Skövde kommun har producerat biogas allt sedan 1940-talet och var tidiga i att börja uppgradera biogasen till fordonsgas. Under 2012 så färdigställdes en ny biogasanläggning som när den kommer ha full produktion kommer producera 40 Gwh.
                                                       

Skövde kommun har många biogasfordon och fler hoppas jag att det ska bli, för alla förvaltningschefer som har tjänstebil är kravet biogas. Jag kör självklart biogas precis som oppositionsrådet Marie Ekman (S). Den nya Volvo V60 Bi-Fuel kommer vara ett mycket intressant alternativ.
 
Tack vare att Volvo V60 Bi-Fuel klassas som miljöbil enligt den nya strängare definitionen som infördes i Sverige vid årsskiftet finns det också ekonomiska fördelar att hämta. Den som väljer en Volvo V60 Bi-Fuel som tjänstebil får bilens förmånsvärde reducerat med 40 procent eller högst 16 000 konor. Enligt ett nytt förslag som lagts fram av regeringen kommer detta att gälla till och med 2016. De som väljer en Volvo V60 Bi-Fuel - privat eller juridisk person - blir också befriad från fordonsskatt under fem år.
 
/Leif
 
 
 
Centerpartiet, Marie Ekman, Skövde Biogas AB, Volvo Cars, Volvo V60 Bi-Fuel,

Kommentera

Publiceras ej