-Leif- Centerpartiet tar fighten med Miljöpartiet i Skövde

1kommentarer

Idag har Skövde kommunfullmäktige haft vårt sista möte före sommaren. Mötet startade 13:30 och var slut drygt 8 timmar senare. Under den tiden har vi avhandlat en rad olika ärenden bland annat: budget och strategisk plan 2014-2016, behandlat ett antal motioner, antagit en reviderad upphandlingspolicy, yttrat oss till Mark- och Miljödomstolen över Cementas ansökan om att utvidga kalkstenstäkten i Skövde.
 
Mötet inleddes med att jag besvarade en interpellation om kommunens högt satta mål om att få en fossiloberoende fordonsflotta. Som ansvarig för bland annat miljöfrågorna är jag mycket nöjd över att vi har 73 procent miljöfordon (enligt den gamla miljöbilsdefinitionen), på de senaste åren har Skövde i Gröna Bilisters kommunranking klättrat till plats 16 i landet, 2010 hade Skövde kommun plats 42. Miljöpartiet var inte nöjda, de vill väl helst inte ha några bilar överhuvudtaget! Visst minns vi valrörelsen 2010. Centerpartiet sa: Vi jagar utsläppen inte bilisterna! I Skövde kommun har Centerpartiet varit med och gjort verkstad, det ger resultat.
 
I budgetdebatten tog jag en ordentlig dikussion med Miljöpartiet. 2010 deltog man i beslutet om Vision 2025, en starkt tillväxtorienterad vision: där Skövde ska stärka vår position i regionen, öka takten i bostadsbyggandet, satsa och prioritera på kunskapsutveckling, hålla en hög miljöprofil, samverka inom alla områden och aktivt arbeta med att stärka Skövdes varumärke. Trots att MP röstade för visionen så skriver man i sin alternativa budget att man i frågasätter tillväxtambitionerna. Dessutom vill man dra ner på pengar som genererar utveckling och som slår vakt om befintliga och nya arbetstillfällen i kommunen.
 
Skövde har ett stort ansvar att fungera som dragare i Skaraborg, detta vill inte Miljöpartiet. Miljöpartiets politik skulle leda till att resurserna till vård, skola och omsorg skulle urholkas om inte skatteintäkterna ökar med nya invånare. Miljöpartiets politik är att backa in i framtiden.
 
Jag och Centerpartiet tar gärna fighten med de utvecklingsfientliga miljöpartisterna i Skövde. Centerpartiet står upp för en fortsatt tillväxt orienterad politik, en hållbar tillväxt i Hela Skövde kommun är vårt mantra. Många andra kommuner sneglar på Skövdes positiva utveckling inom en rad olika områden, jag är stolt över att Centerpartiet har en så stor del i denna utveckling.  Klicka här så kan du läsa mer om budgetdebatten.
 
I morgon så skriver jag mer om de övriga ärendena vi behandlade.
 
/Leif
Centerpartiet, Gröna Bilister, Miljöbilar, Tillväxt, Utveckling, Vision Skövde 2025,

1 kommentarer

Magnus Hammar Borsch

18 Jun 2013 01:10

Du tog fighten med MP med bravur, de är ett parti som i Skövde har mycket att bevisa om de någonsin ska kunna utge sig för att vara regeringsfäiga. Det var ett sant nöje att se dig göra upp med deras fluffiga lull-lull. Bra jobbat Leif och hoppas du får tid att ladda batterierna nu när sommaren sägs vara här.

Kommentera

Publiceras ej