-Leif- Framtidsinriktad borgerlig budget i Skövde

0kommentarer

Idag så presenterade den borgerliga Alliansen i Skövde vår budget för 2013 och plan för 2014 och 2015. Det är en i högsta grad offensiv budget som tar sikte på att Skövde ska vara motorn i Skövderegionen.

Den skattefinansierade investeringsbudgeten under de tre kommande åren hamnar på 931 miljoner kronor. Där finns också flera nya spännande saker förutom de stora satsningarna inom vård (färdigställande av Ekedals äldrecenter), skola (nybyggnation av Billingskolan, stor renovering av Stöpenskolan), barnomsorg/förskola (flera förskolor byggs om, i centrum planeras för en ny förskola med 90 platser) och omsorg (främst nya gruppboenden) som ligger i investeringsbudgeten.

Fyra exempel på andra viktiga framtidssatsningar:
- 30 miljoner sätts av för stadskärneutveckling, ett attraktivt centrum är viktigt inte minst för handel.
- Stora infrastruktursatsningar görs efter väg 26 mot Mariestad för att kunna öppna ett nytt stort verksamhetsområde för industri och företagsetableringar.
- Fortsatt hög ambitionsnivå i investeringar för energieffektiviseringar
- Som jag tidigare skrivit om så gör Skövde kommun en av de största landsbygdssatsningarna någonsin med 10 miljoner för att bygga ett stomnät för bredband åt alla i "Hela" Skövde kommun.

I driftsbudgeten är jag som Centerpartist särskilt glad över att Ungdomens Hus nu är finansierat en fråga jag i högsta grad drev under förra mandatperioden, då med ansvar för ungdomsfrågorna. Det sätts av resurser för att försköna i kommunens ytterområden, något som annars brukar vara bara centralorten förunnat. 

Som Centerpartister är vi nöjda med förslag till budget och strategisk plan. Ett fyrpartisamarbete innebär ett givande och tagande men vi har det viktigaste tillsammans att göra Skövde till en ännu bättre plats att leva och bo i. Att Skövde dessutom kan hålla den i förhållande till andra kommuner låga skattesatsen 20:56 fortsatt oförändrad  gör inte saken sämre :)

/Leif  

Kommentera

Publiceras ej