-Leif- Äntligen ett landsbygdsprogram i Skövde

0kommentarer

Idag så behandlade kommunstyrelsens arbetsutskott ett förslag till projektdirektiv för att arbeta fram ett landsbygdsprogram. Skövde kommun har en levande landsbygd och kommunens ytterområden har skolor, barnomsorg, äldreomsorg, biobliotek kvar. För Centerpartiet har detta varit en hjärtfråga att under åren slå vakt om att hela Skövde kommun ska leva och utvecklas. Därför känns det mycket bra att framtagandet av ett nytt landsbygdsprogram äntligen kan starta.

I projektdirektivet framgör det att programmet ska ha ett tydligt tillväxtperspektiv. Flera av kommunens mindre och medelstora företag finns utanför centralorten och om förutsättningarna finns kan de bli fler och befintliga växa ytterligare.

Under de två senaste veckornas ksau möten har därmed två viktiga frågor behandlats som verkligen berör hela Skövde kommun. IT-infrastrukturplanen förra veckan som innebär en kraftfull satsning för att möjliggöra bredband till alla i hela kommunen och med det projektdirektiv som ksau tog idag så kommer kommunfullmäktige under våren 2013 anta ett framtidsinriktat landsbygdsprogram. Programmet ska tas fram i nära samarbete med bland annat näringslivet på landsbygden.

Detta är några exempel på hur Centerpartiet gör skillnad i politiken.

/Leif

Kommentera

Publiceras ej