-Leif- Kommer nästa generation tacka dagens politiska ledare?

0kommentarer

Frågan må vara retorisk, men de många politiska ledare som bromsat även de minsta steg i rätt riktning på FN:s klimatmöte i Doha Qatar har uppenbarligen inte ställt sig den. Detta trots att bara fler och fler alarmerande rapporter om tillståndet för miljön och klimatet i världen pekar i en riktning, vårt nuvarande sätt att leva är inte hållbart.

Jag har inte lyckats finna någon kommentar inför konferensen där man hoppades på stora framsteg för att bromsa klimatförändringen och temperaturhöjningen. Däremot är besvikelsen stor från många deltagare på klimatmötet bland annat har miljörörelsen, miljöminister Lena Ek (C) och inte minst de länder vars hela existens hotas av de stigande världshaven uttryckt det på olika sätt.

Sverige har högt ställda klimatkrav och det är viktigt att vi fortsätter att ha det. Idag råder dessutom en stor politisk samstämmighet om detta. Det finns dessutom en stor och växande marknad för smarta klimatlösningar, som tur är så är det många företag som inser detta och värdet av att ligga i framkant på miljöteknikområdet. Trots att världen har alldeles för många ledare som saknar ledarskap i den för mänskligheten helt avgörande och viktiga klimatfrågan! Som lokala politiska ledare har vi också ett ansvar att fortsätta att driva på miljöfrågorna lokalt, på den punkten kan jag lova Skövde kommuns innevånare att Centerpartiet och jag själv kommer fortsätta vara pådrivande på det området. 

Hur ska dagens politiska ledare i USA, Kina, Ryssland med flera bromsande länder förklara för sina barn och barnbarn varför de inte tog världsbankens rapport inför klimatmötet i Qatar om att temperaturen stiger allt snabbare och att den två gradiga ökningen snarare är fyra grader de kommande 50-100 åren?

Man kan ju åtminstone hoppas att den frågan kommer ge många sömnlösa nätter framöver!

Jag har tidigare bloggat inför klimatmötet i Qatar klicka här för att läsa

/Leif

 
 
Lena Ek, Doha Qatar, ,

Kommentera

Publiceras ej