-Leif- En rolig och händelserik vecka

0kommentarer

Måndagen inleddes med stormöte i Västra Stambanegruppen. Detta har jag skrivit om i tidigare inlägg i veckan. Den viktiga spårbundna länken mellan Stockholm och Göteborg är i starkt behov av kapacitetshöjande åtgärder. Nu återstår också att övertyga Borg, Reinfeldt och Elmsäter om att regeringen måste ta initiativ till betydande samhällsinvesteringar i Västra Stambanan. Det brukar inte vara en särkskilt lättflirtad trio (Finansminister, Statsminister, Infrastrukturminister) oavsett de har partibetäckning M eller som i tidigare regeringar S.

På måndagen träffade jag också ungdomar från Ung i Skövde, alltid lika inspirerande att sitta och diskutera viktiga samhällsfrågor med unga killar och tjejer som vet vad de vill J

Tisdagen inledde jag med att delta och prata på ett frukostmöte om offentlig upphandling.

Ett mycket stort antal företagare och andra intresserade hade mött upp på Gothia Science Park denna tidiga decembermorgon. Under förmiddagen hade ordförandegruppen möte och efter en snabb lunch följde möte med kollektivtrafikberedning. Klicka på länken för att läsa mer.

 

På kvällen höll Centerpartiet i Skövde ett offentligt möte i Värsås som lockade ett 50-tal personer, fler än vi hade hoppats på :) Vi informerade om de satsningar som görs i samhället när det gamla ålderdomshemmet nu byggs om till trygghetsbostäder och en ny förskola. Värsås kommer också få en ny busshållplats och pendelparkering som kommer underlätta att resa kollektivt. Att hela Skövde kommun ska leva och utvecklas är viktigt för oss centerpartister, inte minst att det finns förskolor, skolor och bra kommunikationer som är viktiga förutsättningar för att unga ska bosätta sig utanför centralorten.

Onsdagen inleddes med sedvanlig tjänstemannaavstämning och följdes sedan av möte med kommunstyrelsens arbetsutskott. Snabbt från det till fortsatta diskussioner med Västtrafik om ny bussdepå i Skövde. En långkörare som tagit många underliga turer och där frågan knappt rört sig någonting trots att Skövde kommun drivit på för en lösning sedan 2007! Snacka om att vissa frågor kan hamna i långbänk!

Därefter följde tre underbara borgerliga vigslar denna magiska 121212 som jag tidigare skrivit om på bloggen.

Torsdag Startade med sedvanligt luciafirande 07.00 i stadshuset. En förvaltning har ansvaret att hålla i arrangemanget och i år hade det kommit till PBLF (Plan Bygg och Lantmäteriförvaltningen).

Som vanligt ett mycket stämningsfullt program med Skövdes Lucia som inramades av stämningsfull musik från musikskolan.

Under förmiddagen så träffade jag och chefen för kommunens arbetsmarknadsavdelning vår lokala Arbetsförmedlingschef Karl Löfgren för att diskutera åtgärder för att lindra ungdomsarbetslösheten. I Skövde är ungdomsarbetslösheten stigande och cirka 19 procent av ungdomarna i åldern 18-24 år är öppet arbetslösa eller i åtgärder. Under kommande månaderna kommer det arbetas för att se hur och på vilket sätt kommunen kan bidra för att hjälpa arbetslösa ungdomar.

 Vid lunchtid deltog jag på Skaraborgs regementes ceremoni när 150 soldater och officerare kom hem från sin utlandstjänstgöring FS 23 i Afghanistan. Överste Fredrik Ståhlberg höll ett mycket fint tal till både de hemkommande och till närvarande anhöriga.

Mot avslutningen av programmet fick vi också uppleva ett frieri och kärleksförklaring. När soldaten Björn Håkansson tog micken och ropade ner sin Mathilda Eliasson för att sedan gå ner på knä och fria. Vilken underbar avslutning :)Klicka här på länken så kan du på Skövde Nyheter se hela hans frieri.

Torsdagseftermiddagen och kvällen gav också några välbehövliga timmar på kontoret.

Fredag morgon bar det iväg till Stockholm med det tidiga X2000 tåget för möte på Näringslivets Hus om hur Trästad 2012 ska gå vidare i ny tappning för att stötta regeringens strategi Skogsriket. På väg hem så kändes dagen riktigt lyckad och med de positiva effekter som Trästad 2012 gett är förutsättningarna goda för att fortsättningen kommer kunna ge tre goda ting: - Fler bostäder, - Bidra positivt till klimatet genom minskade Co2 utsläpp, - Fler svenska jobb.

Med "bara" en halvtimma försenast tåg var det skönt att komma hem vid 19.00 tiden till kära frun och en gosesjuk dobbis.

lördag är det dags för Centerpartiets årliga glöggservering i Skövde, en tradition som pågått minst så länge jag bott i Skövde, dvs åtminstone i 23 år. Välkommen och hälsa på oss om du besöker Hertig Johans Torg på lördagen.

 

/Leif

FS23, Skövdes lucia, Trästad, Västra Stambanan, Överste Fredrik Ståhlberg,

Kommentera

Publiceras ej