-Leif- Håll MP borta från regeringen!!

0kommentarer

Så här dagarna efter valet så är funderingarna många. Lokalt i SKövde är jag mycket glad och nöjd över att vi har fortsatt tydlig majoritet för Alliansen. Centerpartiet är näst största parti trots utmaningen från folkpartivännen Mikael Wendt som bedrivit en av vårt lands största personvalskampanjer genom tiderna. Självklart hade det varit roligare om Centerpartiet hållit mandatställningen  och inte tappat två mandat, eftervalsanalysen kommer därför bli mycket viktig. Det går bra för Skövde och det är Centerpartiet som varit det bärande partiet i decennier.

Alliansens seger i riksdagsvalet smolkas av att Sverigedemokraterna blev vågmästare, i varje fall så här långt. Definitivt vet vi inte förrän utlandsrösterna och de sista poströserna är räknade. Som ett led i det oklara parlamentariska läget har Fredrik Reinfledt inlett samtal med Miljöpartiet om ett regeringssamarbete. Läs mer här. Efter att pratat med flera centerpartister under gårdagen är mitt och deras entydiga råd: HÅLL MILJÖPARTIET BORTA FRÅN REGERINGEN!!

Miljöpartiet står för en miljöpolitik som är långt från Alliansregeringen och Centerpartiets politik. Miljöpartiet vill straffa och belägga bilåkande med höjda bensinskatter och kilometerskatt. MP är inte intresserad av järnvägen ute i landet utan enbart av höghastighetståg mellan storstäderna. Med Miljöpartiet i regeringen kommer landsbygdens förutsättningar att försämras. Rovdjur är viktigare i Miljöpartiets Sverige än att människor skall uppleva livskvalitet på landsbygden. Miljöpartiets  politik är en direkt provokation mot Centerpartiets landsbygds- och miljöpolitik. Därför är ett konkretiserat regeringssamarbete med Miljöpartiet uteslutet, detta är en åsikt som delas av många centerpartister jag pratade med under gårdagen.  

Ha en bra dag/
Leif

Kommentera

Publiceras ej