-Leif- Trendvändarna!

2kommentarer

Jag har ju tidigare berättat att jag blivit utsedd att ingå i Centerpartiets eftervals- och framtidsanlysgrupp som leds av riksdagsledamoten Annie Johansson. Tidningen Dagens Samhälle uppmärksammade i veckan gruppens arbete (se bilden nedan). Centerpartiet har av tradition varit ett starkt kommunparti, men gick i detta valet tillbaka i många av landets kommuner och i samtliga  landsting. Med 7,6 procent i snitt i kommuner/landsting är stödet dock starkare än i riksdagen men det är en alldeles för låg nivå mot vad vi varit vana vid. Centerpartister är duktiga kommunpolitiker och har varit kända för att leverera resultat och måna om skattebetalarnas pengar trots det har det inte gett utdelning i röstetalet. 

Polariseringen och det stora nationella fokuset på de två stora partierna M och S har gjort livet mer komplicerat för oss kommunpolitiker i Centerpartiet. Vi har varit vana vid att arbeta med bredare politiska lösningar. Själv upplevde jag att Centerpartiet hade en mycket bra valrörelse, det politiska budskapet hängde samman på alla nivåer och stämningen var på topp, det hjälpte dock inte.

Jag välkomnar Centerpartister och andra att delta i vårt analysarbete och ge dina tankar som tex: Hanna Wagenius.


              

I Dagens Samhälle omtalades vi som är kommun och landstingspolitiker, här passar jag på att länka till dem som också bloggar: Annie Johansson, Muharrem DemirokGunilla Hjelm, Per Ankarsjö
 
Ha en bra kväll och välkommen och delta i analysarbetet.
/ Leif

2 kommentarer

Göran

11 Oct 2010 13:07

Ser ut att vara en bra samansatt grupp, hoppas ni lyckas med ert uppdrag!

Hanna Wagenius

11 Oct 2010 21:27

Måste säga att det tycks vara en väldigt bra analysgrupp. Räknar kallt med att ni gör ett riktigt bra jobb! :-)

Kommentera

Publiceras ej