-Leif- Mötena avlöser varandra

0kommentarer

Onsdag innebär som vanligt att vi har haft kommunstyrelsens arbetsutskott på förmiddagen. Idag var ärendelistan kort så beredningen för nästa veckas ärenden har också hunnits med innan lunch.
Efter lunch ska jag på kommunträff hos arbetsförmedlingen i östra Skaraborg. Arbetslösheten vänder nu snabbt neråt och läget är ljusare i Skövde än riket i stort. Vi kommer också få prognoser för tiden framåt. En särskild genomgång ska ske av läget för ungdomar och nyanlända till arbetsmarknadsregionen. Jag lär återkomma med mer info.
Jag kommer lyfta två viktiga frågor på mötet:
- Hur AF ska bli bättre på jobbmatchning? Jag har mött flera som är/varit arbetssökande men är kritiska mot hur AF jobbar.
- Hur planerar vi långsiktigt för att undvika att flaskhalsar uppstår på arbetsmarknaden inför de kommande stora pensionsavgångarna? Strax före sommaren kallade Skövde kommun samman de fyra största arbetsgivarna i Skövde kommun för att diskutera framtida personalrekrytering och det visar att behoven är stora på några års sikt för samtliga arbetsgivare.
Det är viktigt att ha fokus på frågan så arbetssökande har rätt utbildning och kompetens till de arbeten som finns och kommer att finnas.

Ha en bra dag
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej