-Leif- Ungdomsstrategen presenterad idag :)

1kommentarer

Idag på förmiddagen presenterade jag och Skövde kommun vår nya ungdomsstrateg för pressen. Under denna mandatperioden har Alliansen under min ledning politiskt styrt upp det ungdomspolitiska arbetet. Ungdomsfrågorna har tagit plats på den politiska agendan som strategiskt viktiga för Skövdes framtid och utveckling.

Flera politiska nämnder och förvaltningar har ungdomsfrågor på sin agenda, under mandatperioden har vi utvecklat ett unikt samarbete mellan dessa som vi kallar LQ arbetet  (livskvalitet för unga). Samarbetet sker på tre nivåer, de som direkt finns i verksamheten genom LQ arbetsgrupp, högsta chefsnivå med LQ förvaltningschefgrupp och sedan LQ politik som består av de politiska ledningarna inom varje nämnd som berörs. Den gruppen leds av mig.

Hela avsikten med LQ arbetet och den centrala ungdomsstrategen är att ge ungdomsfrågorna plats, att skapa samarbeten för att få ut mer av de resurser vi lägger ekonomiskt och personellt. En av strategens närmaste uppgifter blir att under hösten arbeta fram ett ungdomspolitiskt program i samverkan och dialog med ungdomar.
Ungdomsfrågorna har fått en viktig plats på agendan, jag är mycket nöjd av vad vi hittills uppnått och i dag har vi tagit ett ytterligare steg på vägen. Så bygger vi ett attraktivare Skövde för dagens och framtidens ungdomar.

Ha en skön kväll / Leif

1 kommentarer

ATL-W

16 Jun 2010 12:35

Der var ju även ett trevligt reportage om detta i dagens SLA :)

Kommentera

Publiceras ej