- Leif - TV4 nyhetsinslag

3kommentarer

Gå gärna in och titta på nyhetsinslaget på TV4 här


I går kväll beslutade kommunfullmäktige enligt majoritetens förslag att släppa fram bostäder på en liten del av Aspö-Karstorps området i närheten av Coop rondellen. Därmed avslås begäran om folkomröstning i den delen. Totalt kommer det att byggas 200 lägenheter, flerfamiljshus i trä där. De första stora flerfamiljshusen i trä i Skövde.

När det gäller kravet på folkomröstning vid Aspö gård så fortsätter beredningen av ärendet. På majoritetens uppdrag arbetar tjänstemännen med att ta fram förslag hur gårdens framtid och gårdsmiljön kan säkras långt in i framtiden. Det kan handla om att bilda ett eventuellt stadsreservat alternativt att till exempel i detaljplan lägga hårda föreskrifter som säkrar nuvarande verksamhet i området.

Majoritetens och Centerpartiets uppfattning är att också 200 bostäder i  anslutning till stadsbondgården är bästa sättet att trygga den långsiktiga verksamheten på densamma.

Idag väntar möten med bland annat friidrottsförbundet för att diskutera behovet av en friidrottshall i Skövde. Jag har förståelse för att det finns behov och önskemål, dom är många kan jag försäkra alla om. Som Torbjörn Fälldin sa en gång " Det är ingen konst att vara politiker om det inte finns några pengar, konsten är att vara politiker när det finns pengar". Med det vill jag ha sagt att vår uppgift i politiken är att se till helheten och försöka få ut mesta möjliga vid varje tillfälle för kommuninnevånarnas skattekronor. Det kommer säkert att bli en friidrottshall i Skövde någon gång i framtiden, när det passar ihop med andra objekt och investeringar.

Ha en bra dag / Leif  

3 kommentarer

ATL-W

02 Jun 2010 13:23

Bra inslag på TV tycker jag!

Bo

02 Jun 2010 23:28

Att det skall vara så svårt att nå ut med bakgrudsfakta, men det gör Du bra Leif!

Leif

03 Jun 2010 06:37

Tack så mycket, sekunder som ibland kan vara helt avgörande :)

Kommentera

Publiceras ej