-Leif- S,MP och V älskar skattehöjningar!

0kommentarer

I går kväll fastställde kommunfullmäktige i Skövde budget och strategisk plan 2011-2013. Det blev en intressant debatt mellan majoriteten bestående av Centerpartiet och övriga tre Allianspartier och Vänsterkartellen. Skillnaden mellan de två budgetförslagen kan tyckas liten, 26 miljoner på en budget som omsluter 2230 miljoner.

Oppositionen i Skövde har valt att dela ut pengar som inte finns mer än i önsketänkandet, den röd gröna röran på riksplanet har ju som bekant egna sedelpressar och i dom har de lovat kommunerna mer om de vinner valet. Dessa pengar har Skövdes vänstekartell redan intecknat, anmärkningsvärt att inteckna pengar som inte finns!

I debatten blev det dock allt tydligare att om de inte får dessa pengar är de redo att höja skatten i motsvarande grad, i varje fall tolkar vi deras besked i KF eller rättare sagt avsaknaden av besked  på det sättet. Som sagt är det någon som blir förvånad? Som vanligt så är skattehöjningar enda lösningen på alla problem för vänsterkartellen, på den punkten har dom inte förnyat sig eller sin politik. Att sedan omvärlden förändras och att internationalisering ökar rörlighet av varor, kapital och tjänster verkar fortfarande inte nått oppositionen. Det är inte med höjda skatter vi bygger framtidens välfärd, det är med nya kreativa och innovativa lösningar det kommer ske och framförallt att det skall löna sig att arbeta i vårt land.

Ha en bra dag / Leif

Kommentera

Publiceras ej