-Leif- Optimism och framtidstro i Skövde!

0kommentarer

Idag på morgonen träffade kommunledningen de fyra största arbetsgivarna i Skövde kommun, de båda Volvoföretagen, Försvarsmakten och Kärnsjukhuset.  Det blev ett möte med mycket av optimism och framtidstro. Volvoföretagen redovisade hur man vecka för vecka ökar produktionen och åter är i behov av nyanställningar. En del har redan skett men många fler är på gång. Försvarsmaktens omställning innebär ca 1000 kontraktanställda de kommande åren. Även KSS och SKövde kommun står inför stora kommande rekryteringar framförallt på grund av stora pensionsavgångar inom ett antal år. 

Detta är angenämna bekymmer, vi är en kommun som växer men det visar också på vikten av att vi arbetar i kommuncerande kärl. För att få fler människor att bosätta sig i Skövde behövs arbeten till medföljande, vi har mycket goda förutsättningar att ordna detta i vår mix av arbetsgivare. 

En bra start på morgonen. Nu väntar ett spännande möte med mötesindustrin även här en industri som växer snabbt och har god tillväxtpotential i Skövderegionen.

Ha en fortsatt bra dag 
/Leif   

Kommentera

Publiceras ej