-Leif- Opinionsmätningarna duggar tätt

0kommentarer

Ännu en opinionsmätning publiceras idag. Dagens SIFO visar på fortsatt övertag för Alliansen mot de rödgröna. Ett opinionsmönster som håller i sig sedan konsekvenserna av de rödgrönas politik blev känd. Straffbeskatta vanliga människor med höjda bensinskatter, höjd fastighetsskatt, höjd inkomstskatt det är vänsterkartellens alternativ.

Opinionsläget behöver dock förbättras för de tre mindre partierna i Alliansen, jag är ingalunda orolig vare sig över Centerpartiets eller Kristdemokraternas siffor, för de är jämförbara med siffrorna vid samma tidpunkt valen 1998, 2002 och 2006. Men det är klart att Alliansregeringens framgångsrika politik beror på fyra partiers deltagande och att alla i en koalition oavsett det är nationellt eller kommunalt måste känna sig som vinnare. Moderaterna bör som dragloket i Alliansen göra allt för att släppa fram de tre andra Allianspartierna, tillåta profilering av partierna för att förstärka och visa på bredden i Alliansen. Det är bästa sättet att säkra en fortsatt Alliansregering och hålla Sverigedemokraterna utanför riksdagen.

Veckan som kommer blir den sista förvalsveckan för Centerpartiet i Skövde. Vi har mött ett oerhört positivt gensvar sedan kampanjstarten i slutet av april. Centerpartiet i Skövde har en stark ställning och jag hoppas att vi får möjligheten att fortsätta regera kommunen, det har hittills varit framgångrikt och till gagn för Skövdeborna och Skaraborgs utveckling.

Ha en skön söndag / Leif

Kommentera

Publiceras ej