-Leif- Maud Olofsson och Maria Wetterstrand i duell idag.

0kommentarer

Jag lyssnade en stund till dagens partiledardebatt. Den rödgröna vänsterkartellen sprätter pengar omkring sig åt alla håll, borta är tiden när Göran Persson stod upp för balans i ekonomin, nu är det lättvindighet som gäller för oppositionen. Tack vare Alliansregeringens ansvarstagande ekonomiska politik där egenförsörjning prioriterats före bidragsförsörjning har Sverige klarat sig långt bättre genom den finansiella krisen än de allra flesta andra västländerna. Efter dagens debatt råder ingen tvekan om vem som är bäst skickad att ta ansvar för skattebetalarnas pengar!

Det hettade stundom till mellan Maud Olofsson och Maria Wetterstrand. Skillnaden mellan de två gröna partierna blir allt mer tydlig, Centerpartiet förordar morötter dvs att det skall löna sig att vara miljövän och göra kloka miljöbeslut, Miljöpartiet vill lägga kraften på bestraffning. Morötterna som denna regeringen genomfört har gett resultat, nya innovationer på miljöområdet, en kratig utbyggnad av biogas i landet, snart är alla nyregistrerade bilar miljöbilar tack vare skattelättnaderna, ROT avdragen ger mer klimatsmarta och energisnålare boenden mm.

Men framförallt intressant blev debatten när Maria Wetterstrand påstod att MP är ett liberalt parti. Då blev skillnaden mellan Centerpartiet och Miljöpartiet glasklar. I Centerpartiet tror vi på människans egen förmåga, i MP vill man regera med före detta kommunister som tror på kollektivistiska lösningar. Döm själv vem som är mest liberal, jag tycker det är glasklart !

Centerpartiet förde in miljöpolitiken i svensk politik redan på 60-talet, Centerpartiet är också det parti som har de bästa lösningarna på klimatutmaningen och andra viktiga miljöfrågor, det visade dagens debatt mellan Maud och Maria med all tydlighet.

Nu skall jag rensa hjärnan och klippa gräset som hunnit bli riktigt långt vid detta laget.

Ha en trevlig kväll
/Leif 

Kommentera

Publiceras ej