-Leif- Betraktelser från Centerpartiets dag

2kommentarer

God morgon!

Här kommer lite betraktelser och egna funderingar från Centerpartiets dag under Almedalsveckan. 

Ett av Almedalsveckans diskussionsämnen har varit när Gudrun Schyman eldade upp 100.000 kronor, ett högst olämpligt sätt att visa på löneskillnaden mellan män och kvinnor. Frälsningsarmén en av alla som konstaterar att pengarna kunde kommit till betydligt bättre användning, eller som de sa själva: ”vi håller grytan kokande vi bränner den inte”.


               Frälsningsarmén spinner på Schymans utspel



Titti och jag lyssnade vid lunchtid till ett seminarium i domkyrkan om media och etik, med anledning av Sven-Otto Littorins avgång blev det extra intressant. Vad är privat? Vad är allmänintresse eller vad är det inte? En del media har en tendens att bli allt mer kvällstidningslik i sin rapportering. 

               Seminarium i S:ta Maria Domkyrka i Visby

Samtalet i panelen blev oerhört intressant, de deltagande: Ola Sigvardsson Publisher på Östgöta Correspondenten, Lena Hörngren Publisher på Dagens Samhälle och Anders Ahlberg Publisher på Kyrkans Tidning gav många exempel hämtade från sina nuvarande och tidigare arbeten inom media. Jag kan förstå att rågången inte är solklar mellan vad som är privat och offentligt i medias jakt på nyheter. Men jag anser att övertrampen har blivit för många, där det om Sven-Otto Littorin är det senaste i raden av exempel.



               Picknick vid ankdammen
       
Gött att få en härlig fikastund med goaste vännerna i Almedalsparken. Jag kan lova er att man blir oerhört trött i fötterna av allt gående under veckan.


                         Västsvenska Industri- och Handelskammaren             


Inför varje kvälls partiledartal håller Västsvenska Industri och Handelkammaren en utfrågning av partisekreterarna. På onsdagen var det Anders Flankings tur för detta försnack. Robert Odenljung från Handelskammaren skötte utfrågningen. Den smutskampanj som för närvarande bedrivs mot Centerpartiet från vänsterkartellen har tagit mycket av Anders tid under dagarna på Gotland. Avslutningsvis får varje partisekreterare skicka med en fråga till nästa dags försnack. Anders skickade passande till Ibrahim Baylan (S) frågan om han kommer medverka till att det inte sker någon dirtycampaign under valrörelsen? Ser med spänning fram mot svaret i kväll. Tyvärr är jag orolig för att vänsterkartellen kommer använda sig av alla medel för att i denna valrörelsen smutskasta Centerpartiet. Dessutom tror jag att vi bara sett en västanpust av vad som kan tänkas komma.


               Intervju med Centerns partisekreterare Anders Flanking




Varje kväll har varit välbesökt iår. Här är en bild från underhållningen innan talen började.


               Centerpartiets dag på Almedalsveckan

Eva Nypelius kommunstyrelsens ordförande på Gotland och riksdagskandidat från ön inledde talandet i Almedalen. Centerpartiets politik är till för både stad och landsbygd, Centerpartiet har en politik för Hela Sverige, Gotland som Stockholm.


               Eva Nypelius

Sossarnas återkommande lögn att Centerpartiet styrs från Stureplan är inte sann, inte heller att Centerpartiet skulle övergett landsbygdens folk. Evas inledning slog hål på alla de myter om Centerpartiet som S försökt sprida senaste året. Centerpartiet är ett parti för Hela Sverige och för alla som delar värderingarna om ett mer Företagsamt, Tryggt, Grönt och Öppet samhälle. Tack EVA!



               Maud Olofsson

Maud var briljant, stämningen steg under hela talet. Centerpartiet är Alliansens Företagsamma och Gröna Röst, Centerpartiet är också det parti som tänker nytt och tar nya grepp för att hitta lösningar som underlättar för ungdomarna att få fäste på arbetsmarknaden. Maud är en inspirerande ledare och en stark kvinna. Med Maud vid rodret är jag full av tillförsikt inför valet.


               Centerpartiets publik

Centerpartiet har drivit på för att Sverige skall tillåta gårdsförsäljning av Vin och Öl, tyvärr har inte vi fått med övriga Alliansen på det rimliga förslaget. Därför blev det extra festligt när Centerpartiet delvis gjorde verklighet av C-kravet och i Almedalsparken hade ett inhägnat område där det såldes lokalproducerad mat och dryck. Sverige skall bli det nya ”Matlandet” det är Centerpartiets vision, det ger jobb och utveckling i Hela Sverige.



               Gårdsförsäljning


 

Mätta, goda och glada begav vi oss hemåt. Centerpartiet styr många av Sveriges kommuner, regioner, landsting och har fyra tunga ministerområden i regeringen. Centerpolitiken gör skillnad för vanliga människor!!!


               Titti & Leif


 

 Nu skall vi bege oss till ett seminarium om framgångsrika bloggar, sen lär det bli en stund med vänner på ön och en stund på stranden innan vi i kväll skall lyssna till Mona Sahlin.

 
Ha en härlig dag

/ Leif o Titti 

 

 

2 kommentarer

Clara

08 Jul 2010 09:08

Ni verkar ha en underbar vecka, fortsätt med det och virra inte bort ert privata i politiken :-)



Men Leif, hur mycket kostar inte en annons i en tidning? och hur många annonser har Centern inte köpt i våra dagstidningar, de pengarna går ju att använda till något myyyyyyyyyyycket bättre som exempelvis soppa till Frälsningsarmen. Gudrun skapade debatt, en ärlig sådan, men folk i detta land tycks ha glömt all annan konsumtion, precis som att det skulle vara så mycket bättre. Jag tyckte att hon gjorde ett smart drag, hon fick uppmärksamhet i princip alla medier och det till ett mycket lägre pris än vad en annonskampanj skulle kosta i alla dessa medier. Men det som är intressant är att det bara går att göra en gång, Gudrun är unik och jag bara älskar unika människor :-)



fortsätt ha en bra vecka!

Bo

08 Jul 2010 10:44

Det verkar vara en väldigt intensiv vecka, så ta lite semester åxå. Kramar till Er båda från oss båda

Kommentera

Publiceras ej