-Leif- EU påverkar 6 av 10 beslut i Skövde

0kommentarer

Med 13 dagar kvar till Europaparlamentsvalet så börjar valtemperaturen att bli ljummen. Tyvärr så tror jag inte att den kommer att hetta till trots att EP-valet borde engagera många fler. 6 av 10 beslut som fattas i kommunen har någon koppling till EU nivån och med ett Europaparlament som fått mer makt är det viktigt vilka 20 parlamentariker som ska företräda Sverige.
 
På vissa områden som t.ex miljö och klimatområdet så behöver EU få mer makt än idag. Medan andra områden som t.ex. rovdjurspolitiken och rätten att få freda sina tamdjur eller hur många träd det får finnas per hektar betesmark är frågor där Sverige bäst bestämmer självt. Centerpartiet vill ha ett smalare men vassare EU som slår vakt om ett mellanstatligt samarbete istället för mer överstatlighet. Därför säger Centerpartiet som enda borgerliga partiet klart och tydligt nej till valutasamarbetet och införande av Euron i Sverige.
Det har stor betydelse för din och min vardag vilka vi väljer att företräda Sverige. ViStatistiskt tycker svenska folket som Centerpartiet, att EU ska bli smalare men vassare.
 
/Leif
  
 
Centerpartiet, EU-val, Europaparlamentsval, Valfilm, Walterum,

Kommentera

Publiceras ej