-Leif- 20 års firande för Natur och Miljödagar

0kommentarer

Under veckan så arrangeras årets Natur och Miljödagar för skolelever i Locketorps skogar norr om Skövde och i kväll var det öppet för allmänheten. Under två dagar så kommer 600-700 skolelever samt pedagoger ut i skogen och får lära sig mer om natur, djur och miljö. Naturen är det bästa klassrummet, finns det en bättre undervisningsmiljö än när man direkt får uppleva att teorin blir levande? Nej jag har svårt att tro det.
Arrangörer allt sedan starten för 20 år sedan är bland annat Skogsstyrelsen och Studieförbundet Vuxenskolan (SV). Men utan medverkande föreningar och många frivilliga krafter och ideela arbetstimmar skulle det inte gå att genomföra dagarna, engagemanget hos alla inblandade imponerar.
Gillis Hellberg Falköping bjöd i kväll den stora publiken på underhållande historier från de flesta landskapen men så klart med tyngdpunkt på Västgötahistorier.
När arrangemanget startade för 20 år sedan var jag ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan i Skövde, i kväll fick jag möjligheten att som kommunalråd tacka alla inblandade som möjliggör att de uppskattade dagarna kan leva vidare. Det blev många trevliga möten och diskussioner om än det ena och än det andra denna fantastiska kväll där temperaturen klockan 21.00 ännu stod på 20 grader :) 
/Leif 
 
Föreningsliv, Gillis Hellberg, Natur och Miljödagar, SV, Skogsstyrelsen,

Kommentera

Publiceras ej