- Leif- Ett undantag som är värt att uppmärksamma

0kommentarer

På kommunstyrelsens möte idag så avtackades Vänsterpartiets lokala profil Egon Frid. Det tillhör defintivt inte vanligheterna att en politiker som alltid suttit i opposition samfällt hyllades från alla kommunstyrelsens ledamöter oavsett blå, grön eller röd partifärg. Men det är inte vilken politiker som helst som nu väljer att sluta i lokalpolitiken för att återvända hem till Vara som han lämnade på 1970-talet. Med 32 år i kommunfullmäktige så skriver Egon kommunalpolitisk historia, av nuvarande 61 ledamöter är det bara två stycken som suttit längre.

Egon tillhör en sinande sorts politiker som verkligen har ett brinnande engagemang, i hans fall inte minst inom det socialpolitiska området. När jag under förra mandatperioden behövde få en ny ersättare utsedd för mig som Överförmyndare så sa jag till mina dåvarande kommunalrådskollegor, jag vill ha Egon, något som förvånade vissa, men i mitt resonemang så handlade det om kompetens. På samma sätt när det senare behövdes en stabil trygg hand som god man åt ensamkommande flyktingbarn så¨gick tankarna omedelbart till Egon.
Eftersom jag som Egon ursprungligen kommer från Vara så har vi alltid haft något gemensamt och det faktum att jag träffade Egon långt före såväl han som jag hade en tanke på kommunpolitik. Som sju-åttaåring gick jag med i scouterna i Skarstad och där fanns också Egon liksom många av hans syskon och kusiner.
Sakpolitiskt har vi många gånger debatterat med varandra i Skövdes kommunpolitik, i miljö, kollektivtrafik och landsbygdsfrågorna har vi oftast kommit att tycka lika och när vi inte tyckt lika har det ändå varit lätt att vara överens med Egon efter sammanträdets slut, för han tillhör de som kan skilja på sak och person. Tack Egon och fortsatt lycka till i ditt samhällsengagemang.  
 
/Leif
Egon Frid, Kommunfullmäktige, Skövdepolitiker, Vara, samhällsengagemang,

Kommentera

Publiceras ej