-Leif- För C går kvalitet före vem som äger!

0kommentarer

Under Vänsterpartiets kongress som avslutades idag så har det blivit ännu tydligare att för Vänsterpartiet är det vem som äger vårdcentralen, hemtjänstföretaget, friskolan som är viktigare än själva innehållet och kvaliteten. Vänsterpartiet visar att man trots att vi skriver 2014 ännu tror på planekonomi och vill inskränka människors rätt att själva välja vårdcentral, hemtjänstutförare eller skola.
Centerpartiet är det parti inom regeringen som främst av de fyra borgerliga partierna står upp och försvarar de genomförda valfrihetsreformerna. Centerpartiet sätter kvalitet i välfärden före vem som är ägare och utförare. I kväll mötte Centerledaren Annie Lööf Vänsterledaren Jonas Sjöstedt i SVT Agenda för debatt.
 
 
I Skövde finns flera privata vårdcentraler som har blivit populära och bra alternativ till de offentliga. Jag är själv tillsammans med många andra Skövdebor listad på en privat vårdcentral. I Skövde råder valfrihet i hemtjänsten det har gjort att bland annat Systrarna Odh ägt av två systrar startat ett populärt hemtjänstföretag. Inom hemtjänsterna har många kvinnor under Alliansregeringarna  förverkligat sina drömmar och blivit egna företagare, i Vänsterpartiets värld ska inte dessa få finnas för det vore förfärligt om en kvinnlig företagare dessutom skulle råka tjäna pengar! I Skövde finns flera framgångsrika friskolor, varför anser Vänsterpartiet att föräldrarna gör fel som låter sina barn/ungdomar gå på en friskola?
Som centerpartist vill jag inte ha tillbaka ett samhälle där det bara finns en offentlig huvudman för allt. Som centerpartist sätter jag kvaliteten främst inte vem som äger. Som centerpartist kommer jag försvara att Skövdeborna har rätt att välja själva på vilken vårdcentral man vill lista sig, av vem man vill få hemtjänsten utförd av och rätten att själv välja skola.
 
/Leif
 
 
 
Annie Lööf, Centerpartiet, Hemtjänst, LOV, Skövde, Valfrihet, Vårdcentral,

Kommentera

Publiceras ej