-Leif- Småföretagarna sätter Centerpartiet främst!

0kommentarer

Centerpartiet är det bästa småföretagarpartiet det framkom i en nyligen presenterad undersökning bland 2000 företag med en till tio anställda. Företagen fick ta ställning till och rangordna partierna efter de tre frågor som partierna själva lyfter fram som sina viktigaste.
 
Företagande och entreprenörskap är en del av Centerpartiets själ och var en av anledningarna till att partiet för drygt hundra år sedan bildades. De Fälldinledda regeringarna 1976-82 satte fokus på att förbättra villkoren för företagandet i landet, på samma sätt som det centerledda näringsdepartementet gjort under Alliansregeringarna. Mycket har gjorts men Centerpartiet vill mer på områden där regeringen inte enats om förändringar.  Dessa är bland annat att sänka kostnaderna för att anställa genom sänkta arbetsgivaravgifter, ett annat område är att skapa rättvisare och rakare regler för anställning och ett tredje är att skattemässigt gynna småskaligt ägande framför storskaligt indirekt eller institutionellt ägande.
 
Från en positiv undersökning så begav jag mig idag ut för att tillsammans med några andra i kommunledningen besöka ett av Skövdes spännande och växande miljöteknikföretag, Climator.  
Climator Sweden AB bedriver försäljning, produktion samt FoU av energilagrande PCM (Phase Change Material), ClimSel. Försäljning sker över stora delar av världen och har bland annat använts av den svenska OS truppen. Klicka här så kan du läsa mer om produkten.
 
I mitten VD Johan Brunberg som gav många kloka och intressanta inspel till oss vid dagens besök. Att ha regelbunden och nära kontakt med det lokala näringslivet är något som Skövdes kommunledning värdesätter och prioriterar i vårt uppdrag.
/Leif
 
Bästa parti, Centerpartiet, ClimSel, Climator, Företagande, Näringsliv, Småföretagare,

Kommentera

Publiceras ej