-Leif- Även företagare behöver trygghet

0kommentarer

På onsdag förmiddag så arrangerar Småföretagarnas Arbetslöshetskassa (SmåA) ett seminarium i Stockholm för bland annat ledamöter i den Parlamentariska Socialförsäkringsutredningen kring företagares möjligheter att få ersättning från arbetslöshetsersättningen.  Även företagare betalar via egenavgifter, arbetsgivaravgifter och skattsedel till de olika trygghetssystemen, social- och arbetslöshetsförsäkringen. Men att förutsäga vad en företagare ska få i ersättning vid arbetslöshet eller sjukdom är inte lätt, vill det sig riktigt illa så kan ersättningen bli i det närmaste obefintlig eller i värsta fall kan man bli helt utan ersättning.
Detta kommer belysas vid seminariet och förslag till förändringar i arbetslöshetsförsäkringen kommer också att presenteras. SmåA anser att en premiebaserad arbetslöshetsförsäkring bättre skulle fylla företagares behov än dagens som baseras på egenavgifter, arbetsmarknadsavgift och skatter.
Nyföretagandet i Sverige är lägre än i övriga Europa, ett förbättrat och förändrat trygghetssystem som tar hänsyn till företagarnas verklighet och som dessutom är förutsägbart kommer i varje fall inte bidra negativt till företagandet i Sverige utan snarare bidra positivt till att höja det.
/Leif
 
 
A-kassa, Arbetslöshet, Parlamentariska Socialförsäkringsutredningen, Premiebaserad, SmåA,

Kommentera

Publiceras ej