-Leif- Skövde attraktivare o grönare

0kommentarer

På måndagens kommunfullmäktige så behandlas årsredovisningen för 2013. Två intressanta delar i den är personal- och miljöredovisningarna båda områden som jag har särskilt ansvar för.


Mestadels är det positiv läsning i de två dokumenten. Personalpolitiken i Skövde ligger långt framme och en viktig del är att stärka medarbetarskapet och ledarskapet i kommunen, i det ligger att varje medarbetare ska känna sig sedd. Antalet med heltid ökar, jämställdhetsarbetet går framåt, antalet medarbetare med annan etnisk bakgrund ökar. Arbetsmiljö prioriteras och friskvårdsatsningarna ökar. Smolket i bägaren som Skövde delar med övriga Sverige är att sjuktalen ökar, även om det mesta tyder på att det inte är arbetsrelaterat är det oroväckande.
På miljöområdet sker oerhört mycket, den fossila oljan är borta i uppvärmningen av kommunens lokaler och även på Volvo efter samarbetet mellan företaget och Skövde Värmeverk AB. Biogasproduktionen ökar, miljökraven i upphandlingarna ökar, GC vägnätet byggs ut, miljökrav ställs i byggande av kommunala lokaler. Skövde investerar i ny solcellsteknik mm.
Gemensamt för dessa två politikområden är att båda hänger samman med kommunens attraktionskraft. Duktiga kompetenta medarbetare och chefer ger bra kommunal verksamhet och ett högt tempo i miljöarbetet är en hygienfaktor för en kommun som vill ligga i framkant.
/Leif

Kommentera

Publiceras ej