-Leif- Pragmatism och politiskt hantverk gav resultat

0kommentarer

Efter flera decennier av diskussioner och tidigare brutna ofinansierade löften så kom beskedet Skaraborgarna och näringslivet med flera längtat efter, E20 kommer äntligen att byggas ut. Andelen motorväg och fyrfältsväg kommer öka från dagens 28 till 62 procent genom Västra Götaland.
Foto Anna Ernius Skövde Nyheter 
 
Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, VGR regionråd Leif Blomqvist, Falköpings Ulf Eriksson och Skövdes Katarina Jonsson har all anledning att fira efter dagens besked som möjliggjorts efter att flera parter öppnat plånboken och bjudit till.
Regeringen skjuter till ytterligare 2,7 miljarder utöver de 2,5 miljarderna som tidigare beslutats därutöver lägger kommuner och Västra Götalandsregionen 1,35 miljarder i medfinansiering.
I sammanhanget ska sägas att Katarina Jonsson som kommunalförbundet Skaraborgs ordförande har lagt ner ett stort engagemang för att ena kommunerna och regionen och är den som hade mandatet att sluförhandla fram lösningen. Grattis Katarina!
Jag noterar att Monica Green socialdemokratisk riksdagsledamot från Skövde som sin vana trogen kritiserar allt skriver på sin blogg: ”Varför ska invånarna i Skaraborg medfinansiera satsningar i det vägnät som regeringen är ansvarig för?”,
Till skillnad mot Monica Green så glädjs jag åt framgången som är viktig inte minst för jobben i vår region och industrins konkurrenskraft för att få ut godset inte minst till Göteborgs Hamn. Vi är många som fortfarande minns det så kallade julpaketet som den tidigare socialdemokratiska regeringen presenterade som då hette att det skulle bli motorväg hela sträckan mellan Göteborg och Skövde. Då jublade Monica Green trots att resultatet inte blev mycket mer än en tummetott (motorväg Skara-Axvall).
Som kommunpolitiker ska man medverka och hitta pragmatiska lösningar när det är möjligt. Dagens besked var efterlängtat och ett nytt kapitel kan skrivas i Skaraborgs kommunernas historia. Kapitlet som heter: Med gemensamma krafter åstadkommer vi resultat!
Här kan du läsa lokaltidningarnas reportage från dagens stora happening Skövde Nyheter och Skaraborgs Allehanda
/Leif
Catharina Elmsäter-Svärd, E20, Infrastruktur, Katarina Jonsson, Skaraborg, Ulf Eriksson,

Kommentera

Publiceras ej