-Leif- Skövde kan bli en förebild på ungdomsområdet

0kommentarer

I kväll har kommunfullmäktige sammanträtt i Skövde. Det var inget vanligt fullmäktigemöte, det hölls på ungdomarnas egen arena, Ungdomens Hus "Nyeport" möjligheternas hus i Skövde. Mötet inleddes med att fyra ungdomar redovisade sina slutsatser om Skövdes framtid som sju stycken ungdomar gjorde i somras när de hade sommarjobb som unga kommunutvecklare. 12 riktigt spännande och bra områden . Klicka här för att läsa ungdomarnas rapport om ungas perspektiv på utvecklingsfrågor. 
Kommunfullmäktige beslutade också att godkänna uppföljningen av ungdomspolitiken 2011- 2013 i Skövde kommun.
Den utvärderingen kommer ligga till grund för vinterns revidering av det ungdomspolitiska programmet. Ett mycket stort fokus i programmet handlar om att stärka inflytandet för unga. Något som tagit flera steg framåt de senaste åren även om det finns mycket kvar att göra för att ungdomsperspektivet ska lyftas fram mer i de politiska besluten och för att de unga ska få mer reellt inflytande.
Efter mötet blev det lite eftersnack. Som vanligt alltid stimulerande att prata om ungdomsfrågor. Förra mandatperioden hade jag ansvaret för ungdomspolitiken i Skövde kommun då lades en stor del av grunden för att möjliggöra vad vi ser resultatet av idag. Vägen dit var långt ifrån rak men vad är väl det när man arbetar med politik :)
/Leif 
Nyeport, Skövde Ungdomsforum, Ungdomens Hus, Ungdomspolitik,

Kommentera

Publiceras ej