-Leif- Folkhälsa, överläggningar, vigsel och 100 års fest. Del 1

0kommentarer

Fredagen gick i ett rasande tempo. Dagen inleddes med att diskutera vad jag tror är den viktigaste framgångsfaktorn för en kommun, nämligen att arbeta aktivit med Folkhälsofrågorna. Förra mandatperioden var jag ansvarig politiker för de frågorna, men folkhälsa får inte bara vara en fråga som angår de som arbetar med den, det är en strategiskt viktig fråga och ska genomsyra all samhällsplanering och alla politiska beslut. Det har också Skövde kommun beslutat ska ske. Senare i november kommer jag på en folkhälsokonferens presentera hur Skövde kommun genom förändrat arbetssätt för några år sedan fått ett ökat engagemang för de viktiga frågorna.
Från Folkhälsa gick det vidare till diskussion med Svenskt Näringsliv. Det var en åtta+åtta diskussion, de åtta riksdagspartierna representerades av en poltiker var och sedan var det åtta företagare från Skaraborg inom olika branscher.
Bra konstruktiva diskussioner, som handlade om att allt från skatter, LAS ( Lagen om anställningsskydd), inlåsningseffekter och trösklar på arbetsmarknaden, lika produktionsvillkor, LOV (Lagen om valfrihet) med mera. Alliansregeringen med Centerpartiet i spetsen har haft ett starkt fokus på jobbskapande och förbättrade konkurrensregler för näringslivet. Hade Centerpartiet själva fått bestämma hade vissa delar gått längre bland annat med en modernisering av LAS, mer tillgång till rikskapital för att nämna några sådana frågor. Men det är ju så ett regerande fungerar det handlar om att ge och ta.
De som kritiserar Alliansregeringen för att göra för lite bör ställa sig frågan hur kommer näringspolitiken se ut om S, Mp och V ska bilda regering?
 
/Leif
 
Folkhälsa, Företagande, Jobbskapande, Svenskt Näringsliv,

Kommentera

Publiceras ej