-Leif- Inget inflytande med den människosynen

0kommentarer

I en intervju i söndagens Svenska Dagbladet så verkar Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson vara beredd till det mesta för att nå inflytande efter valet 2014. Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti, hela partiets existensberättigande handlar om det. I intervjun öppnar Åkesson för samarbete efter valet med såväl det rödgröna regeringsalternativet som Alliansregeringen genom att tillfälligt tona ner SD invandringspolitik. 
Sverigedemokraterna är ett oppositionsparti och ska förbli det, det har också varit det gemensamma svaret från övriga oppositionen och regeringspartierna på dagens utspel. Det är också så som jag ser på Sverigedemokratena i Skövde efter kommunvalet nästa år. För mig och Centerpartiet är ett samarbete med  Sverigedemokraterna uteslutet efter nästa års val i Skövde. Det är också lika uteslutet att bilda ett minoritetsstyre efter valet och vara beroende av hoppande majoriteter.
Sverige styrka är att vårt land har byggts av människor från olika kulturer, i en alltmer globaliserad värld och som ett exportberoende land är invandringen en förutsättning för att klara framtida kompetensförsörjning och hålla positionerna på världsmarknaden. I kommunerna står vi inför stora behov av arbetskraft under de kommande årtiondena när antalet pensionsavgångar ökar stort, invandring kommer vara en förutsättning för att möta efterfrågan på välfärdstjänster. Centerpartiet vill fortsätta att bygga ett samhälle där alla människor har lika värde och rättigheter, det sker bäst genom att Sverigedemokraterna förblir i opposition.
/Leif
 

Kommentera

Publiceras ej