-Leif- Först i Västsverige

1kommentarer

Idag invigde jag tillsammans med Carolina Johansson VD för Solelia Greentech AB och Victor Sunnliden VD Kreativa Hus den första solcellsladdningsstationen för elbilar i Västsverige. Den har installerts på Gothia Science Park AB i Skövde, Skaraborgs centrum för Innovation, Teknik och Entreprenörskap.
 
Klicka här för att läsa mer om Solelia
För mig som kommunalråd har det alltid varit viktigt att det offentliga går före när det gäller att bana väg för ny teknik. Om 17 år ska Sverige ha en fossiloberoende fordonsflotta, Skövde kommun har valt att gå före många andra kommuner när det gäller att satsa på miljöbilar. Skövde kommun är dessutom den kommun som har flest elbilar per capita i landet tack vare att kommunen bestämt sig att inta en tätposition och köpt in ett flera elbilar.
Nästa steg blir att få till fler laddstationer i kommunen och inte minst snabbladdningsstationer som det är ett stort behov av i Sverige.
Invigningen följdes av ett stort antal personer och under bevakning av media, klicka här så kan du höra intervjun med Carolina Johansson och se Skövde Nyheters inspelning.
 
/Leif
  
 
Carolina Johansson, Elbilar, Gothia Science Park, Kreativa hus, Leif Walterum, Solelia Greentech AB, Victor Sunnliden,

1 kommentarer

Anonym

08 Nov 2013 23:04

Då måste det bli aktuellt med elbilar inom hemtjänsten i Skövde?

Svar: Eftersom räckvidden ännu inte är så bra för elbilar,cirka 20 mil på en laddning så kommer det nog dröja innan elbilar blir vanliga i hemtjänsten. Tekniska förvaltningen har flera elbilar och förhoppningsvis kommer de bli fler där. För hemtjänsten hoppas jag vi kommer få se en utveckling med biogasfordon i kommande upphandlingar.
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej