-Leif- Stämma med minister och politikerbesök

0kommentarer

Idag har Småföretagarnas A-kassa (SmåA) haft stämma i Stockholm, en intressant dag med mycket information och diskussion. SmåA är Sveriges största företagarsammanslutning med cirka 122.000 medlemmar i 130 branscher från norr till söder. Jag fick förmånen att omväljas som styrelseordförande vid det efterföljande konstituerande styrelsemötet, ett uppdrag jag haft sedan 2002. 
Förutom de sedvanliga stämmoförhandlingarna gästades stämman av flera politiker.
 
 
Under eftermiddagen så besökte Näringsminister Annie Lööf (C) stämman. Hon pratade om både vad regeringen gjort, vad som är på gång och vad hon och Centerpartiet vill fortsätta med för att underlätta för "pulsådern i svensk ekonomi" företagandet i Sverige.
Det gavs också mycket utrymme till frågor hela 40  minuter som kom att spänna över de flesta områden som berör en företagares vardag. Mycket uppskattat av ombuden! "Annie Lööf var strålande" ett omdöme som jag hörde från många efter stämmans avslutning.
 
 
Tidigare på dagen talade Lotta Finstorp (M) riksdagsledamot och en av ledamöterna i den parlamentariska socialförsäkringsutredningen på stämman och redogjorde för nuläget och diskussionerna i utredningen. SmåA vill ha en allmän arbetslöshetsförsäkring med ökad försäkringsmässighet. För att underlätta för företagare att få del av försäkringen har vi bland annat föreslagit en premiebaserad försäkring. Lotta Finstorp berömde SmåA för att vara aktiva med inspel till utredningen och att SmåA ständigt påminner om företagarnas villkor i försäkringen.
Patrik Björck (S) riksdagsledamot och även han en av ledamöterna i utredningen, var dagen till ära stämmoordförande.
  
/Leif
 
  
 
 
 
Annie Lööf, Företagande, Lotta Finstorp, Patrik Björck, SmåA, Småföretagarnas Arbetslöshetskassa, Socialförsäkringsutredningen,

Kommentera

Publiceras ej