-Leif- Skövde växer!!

0kommentarer

Idag har jag varit och besökt Käpplunda Park, Sveriges största pågående byggnation av hyresrätter, totalt 206 nya lägenheter. Det är AB Skövdebostäder som är beställaren och PEAB som bygger.
Byggnationen startade 2011 och f'ärdigställs i sommar. Bostäderna till höger i bild var det inflyttning i under förra året.
De resterande bostäderna är det inflytning i under 2013 med start i juni. I detta nu är det endast några enstaka lägenheter som saknar hyresavtal. Byggproduktionskostnaden har lyckats att hållas tillbaka utan att standarden har fått ge avkall.
                                              
Cirka 16000 kronor per kvadratmeter har det kostat. Det ger en hyra på 1308 kronor per kvadratmeter per helår.
Energiförbrukningen är beräknad till 75 kw per kvadratmeter, även det mycket bra.
Det bjuds också på en fantastiskt vacker utsikt. Sverige behöver en kraftigt ökad bostadsproduktion för att möta dagens och framtidens behov, det ökade bostadsbyggande Skövde haft de senaste åren behöver defintivt fortsätta. Jag är orolig för att prognoserna nu pekar på att byggandet är på väg ner igen, det måste vi politiskt med alla medel försöka att förhindra. I morgon (fredag) har jag möte med Trästadsutskottet och Skogs- och Träindustrierna. Vi ska bland annat göra ett nedslag och se på nyproduktion i Stockholm samt diskutera åtgärder för att öka byggandet. Det är ett ansvar alla politiker har och måste ta!
/Leif
 
 
 
AB Skövdebostäder, Hyresrätter, Käpplunda Park, PEAB,

Kommentera

Publiceras ej