-Leif- Kommunens bolagsdag med bolag i elitklassen

0kommentarer

Idag har Skövde kommun haft bolagsstämmor i de kommunala bolagen. Skövdes skattebetalare har välskötta kommunala bolag, vissa är i den absoluta toppligan. Detta är ingen nyhet, utan fakta sedan många år tillbaka.
Skövde Värmeverk AB är ett lönsamt och mycket välskött bolag samtidigt som man har bland de lägsta fjärrvärmetaxorna i landet. Stora investeringar har de senaste åren också gjorts utanför Skövde centralort i Timmersdala, Tidan och Skultorp en fråga som Centern varit pådrivande i med målet att bli fossilfria i all uppvärmning.



Skövdebostäder AB är ett av landets mest välskötta allmännyttiga bostadsbolag. Som dessutom lyckas med ett ambitiöst investeringsprogram i nya bostäder, samtidigt som man snart klarat av renovering och stambyten i det äldre bostadsbeståndet. Bolaget har en hög soliditet, låg låneskuld och i princip är 100 procent av lägenheterna uthyrda.
Skövdes skattebetalare har till skillnad mot många i andra kommuner all anledning att vara nöjda med kommunens bolag. Det är jag som kommunalråd.
/Leif

Kommentera

Publiceras ej