-Leif- Bondestämma

0kommentarer

I söndags eftermiddag så åkte jag till Stockholm för att förbereda Lantmännens Föreningsstämma som hölls på måndagen. Sedan några år tillbaka har jag haft förtroendet att sitta stämmoordförande, ett trevligt förtroendeuppdrag som dessutom ger mig en möjlighet att träffa många gamla kollegor som jag lärde känna under åren som förtroendevald i LRFs riksförbund på 1990-talet.
 
  
Lantmännen är ett unikt bondeägt kooperativt företag med flera omfattande verksamhetsgrenar, där dess gemensamma syfte är att skapa mervärde till de cirka 34.000 medlemmarna/bönderna (direktanslutna, via organisationsmedlem eller medlemmar i någon av lokalföreningarna). Balansomslutningen i föreningen omsluter drygt 25 miljarder kronor. En hissnande summa!
 
 
Grodden är också ett av de starkaste och mest kända svenska varumärkena hos Sveriges konsumenter.
 
Förutom att stämman består av 101 fullmäktigen och ett par hundra gäster så kan alla övriga intresserade följa stämman via webbsändning. Är du själv intresserad av att se stämman i efterhand så kan du klicka här
 
Från vänster: Eskil Erlandsson Landsbygdsminister, Bengt-Olov Gunnarsson Lantmännens ordförande och Helena Jonsson LRFs ordförande.
 
Efter stämmans slut så följde den sedvanliga stämmomiddagen på Grand Hotel. Vid årets stämma så lämnade Anitra Steen Lantmännens styrelse, av tradition så brukar menyn ha en viss koppling till det landskap man kommer i från när man lämnar styrelsen, så temat på årets meny var Sörmland. Förutom trevligt umgänge vid middagen, utsökt mat så bjöds det på underhållning av hög klass.
 
Lantbruket och livsmedelsindustrin är viktig i Skövde kommun och Skaraborg, att delta i Lantmännens stämma är därför ett utmärkt sätt att hålla sig ajour med aktuella frågeställningar för vart femte arbetstillfälle i Skaraborg.
 
/Leif
 
 
 
 
 
Bengt-Olov Gunnarsson, Eskil Erlandsson, Helena Jonsson, Lantmännen, Lantmännens stämma,

Kommentera

Publiceras ej