-Leif- Årets sista stämma som ordförande

0kommentarer

Idag har jag haft den sista årsstämman för i år där jag suttit stämmoordförande. Det var med Arbetslöshetskassornas Samorganisation (SO) och stämman hölls idag på Citykonferensen i Stockholm. Det har blivit ett antal årsstämmor som stämmoordförande i år och många fler hade det kunnat bli om tiden tillåtit. 
Vårt demokratiska samhälle bygger i allt väsentligt på mötesteknik, till för ett tiotal år sedan var mötesteknik en naturlig del i inskolningen i föreningsarbete, i dag är situationen en annan.
Vad kommer konsekvenserna bli i vår demokrati när allt färre behärskar kunskapen att leda möten på ett demokratiskt sätt?  Frågan är berättigad och i kväll så tog flera upp frågan i samtal under stämmomiddagen.
Politiken liksom föreningslivet i stort som smått bygger på mötesteknik, en förutsättning för att möjliggöra att alla kommer till tals, att beslut fattas korrekt. När det blir allt färre som behärskar och kan mötesteknikens grunder så kommer det få konsekvenser. 
Vi har nog alla upplevt möten där vi suttit och ingen har egentligen vetat vad mötet beslutat efter att det avslutats, just för att det brustit i grundläggande kunskaper i mötesteknik. Detta är en fråga som borde engagera fler, det handlar om att fortsätta bygga vidare på ett demokratiskt format samhälle.
 
/Leif
 
A-kassornas Samorganisation, Mötesteknik, Stämmoordförande,

Kommentera

Publiceras ej