-Leif- Del 2 min onsdag på Almedalen

0kommentarer

Dagarna under politikerveckan går fort, intrycken och evenemangen är många. På onsdagen så diskuterade jag  Industriellt Träbyggande med Sveriges Träbyggnadskansli som arrangör.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson inledde med att tala om Skogens betydelse för jobben, landsbygden och Sverige samt inte minst för att lyckas med klimatutmaningen. Ett ökat byggande i trä är viktigt för att binda koldioxid, det är förnyelsebart och de svenska skogarna växer mer än vad som avverkas.
Min rubrik var: "Kommunen och byggandet". Jag efterlyste ett fortsatt kommunalt självbestämmande i planfrågorna och att kommunerna måste bli bättre beställare i sin upphandling. Kommuner och det offentliga som beställare är viktiga när ny teknik ska introduceras, det har inte minst visat sig inom många områden genom tiderna.
På väg för att lyssna och träffa näringslivsförträdare på ett seminarium annordnat av Cementa. Så blev jag fångad av den svenska besöksnäringens intresseorganisation, Visita. Vid en eventuell rödgrön valseger nästa höst har såväl Socialdemokraterna som Miljöpartiet deklarerat att man kommer ta bort sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga under 25 år. Den reformen som Centerpartiet varit drivande för har gett +6000 nya helårsanställningar i restaurangnäringen, även sänkningen av restaurangmomsen som Centerpartiet tidigt tog strid för har bidragit till att öka försäljningen med +4,5 procent under 2012. Detta vill en eventuell rödgrön regering förändra. Visita företräder Sveriges största ungdomsarbetsgivare, de är oerhört viktiga, Centerpartiet kommer ta strid för att de lättnader som genomförts ska vara kvar. Ingen fråga har jag fått så mycket beröm för av de lokala restaurangägarna i Skövde som denna centerframgång i regeringen.
På onsdagkvällen var vi inbjudna tillsammans med alla försvarets frivillig organisationer för att över en sallad och alkholfri dryck mingla runt och diskutera allt från veteranfrågor till kommande försvarspolitiska beslut och Försvarsmaktsråd Skaraborg. Innan vi gick dit fick vi en rapport från vår extra matte att Zorro träffat sin "första kärlek" hon heter Greta. Vår "lilla" kastrerade hund har det gott hemma :)
 
/Leif 
 
 
 
Eskil Erlandsson, Industriellt byggande, Klimatsmart, Sveriges Träbyggnadskansli, Ungdomsarbetslöshet, Visita,

Kommentera

Publiceras ej