-Leif- Kan vändas till något positivt men det är bråttom!

0kommentarer

Telefonen går varm mest hela tiden och innehållet i samtalen är just nu ungefär detsamma. Centerpartiets förslag till nytt  id'eprogram håller definitivt inte måttet. Det är inte bara lite omskrivningar som krävs utan det är betydligt mer som måste till. 
Centerpartiet har en stolt tradition i att framgångsrikt leda många kommuner i vårt land. Det sker med ett stort socialt ansvarstagande och att vi centerpartister alltid stått upp för den svaga i samhället. Det var också utifrån behovet att samla landsbygdens folk mot överheten som Bondeförbundet bildades i Skaraborg för drygt 100 år sedan. Centerpartiet är ett socialliberalt parti som utgår från alla människors lika värde och rättigheter. 
Arbetsgruppen som tagit fram förslaget till nytt id'eprogram har tagit ut svängarna rejält. Partistyrelsen har en grannlaga uppgift framför sig att förena partiets olika viljor och göra något positivt åt det bekymmersamma läget, men tiden att göra det är knapp. I nuläget är jag därför mycket tveksam till om det ens är lämpligt att ta ett nytt id'eprogram på extra stämman i mars.
 
/Leif
Centerpartiets Idéprogram,

Kommentera

Publiceras ej