-Leif- Centerns nya förslag till idéprogram diskuteras livligt!

1kommentarer

Just nu diskuteras förslaget till nytt idéprogram livligt i Centerpartiet. Fram till den 5 februari har partiorganisationen på sig att inkomma med synpunkter till partistyrelsen. Vid en extra stämma i slutet av mars ska idéprogrammet antas.
I dagens Västgötatidningar och Skövde Nyheter har man tagit pulsen på några av oss ledande skaraborgska Centerföreträdare, läs mer här
Jag är övertygad om att förslaget kommer att förändras på flera punkter fram till dess att det antas i mars. Det positiva som skett sedan förslaget till idéprogram presenterades i december är att för första gången på mycket länge så diskuteras återigen idépolitik och värderingar i svensk politik. Hur idealsamhället ska se ut får allt för ofta stå tillbaka för de vardagliga sakpolitiska frågorna. Den idéfattigdom och likformning som präglat svensk politik de senaste deccenierna (inte minst i de stora förvaltande partierna) är inte bra. Därför välkomnar jag att Centerpartiets idéprogramsgrupp bidragit till att få i gång en värderingsdebatt i svensk politik, kanske var det meningen med en och annan tokighet som smugit sig in i texterna.
/Leif
Centerpartiets Idéprogram, Idéprogram, Värderingar, Västgötatidningar, centerpartiet, skövde nyheter, svensk politik,

1 kommentarer

Christer Aronsson

08 Jan 2013 15:48

Det värsta är att vi medlemmar inte kan diskutera politik längre med allmänheten. På fiket och/eller i frisörstolen får man bara frågan om det är 30,40 eller 50 miljoner invandrare som partiet skall ta hit och hur många fruar man skall ha i fortsättningen.Även varför partiet ej vill ha några röster i fortsättningen Ankersjös uppdrag var väl inte att ge partiet dolkstöten!!??

Svar: Du har så rätt Christer. Jag har ägnat hela dagen åt att diskutera detta och antalet samtal har jag tappade jag räkningen på redan under förmiddagen!
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej