-Leif- Idéerna bygger politiken

0kommentarer

På måndagen så presenterade Annie Lööf partistyrelsens förslag till nytt idéprogram. Det var ett genomarbetat nytt förslag där synpunkter från ca 500 remissvar hade vägts in. Programmet i dess nya version utvecklar Centerpartiets pragmatiska liberalism. Det ger en tydligare inriktning hur C vill möta framtidens stora utmaningar, jämfört med det tidigare förslaget. Det är ett program som tydliggör Centerpartiets sociala engagemang för de svagaste i samhället. Vi visar att vi utmanar de andra partierna på en politik för hela Sverige, bästa miljöpolitiken och enda partiet sim lyfter de gröna näringarna i ett idéprogram. Jag är stolt över att C tar fighten med de växande främlingsfientliga krafterna i samhället genom att måla upp en vision om en gränslös värld med fri rörlighet som inte bara inkluderar den Europeiska Unionen utan hela världen. När Centerpartiet i Skövde kommun under måndagskvällen träffades för kretsstämma var det en påtaglig lättnad över partistyrelsens nya förslag bland de många medlemmarna som träffades.
 
 
(På bilden den nyvalda styrelsen som konstituerar sig).Svensk politik har blivit allt mindre idéburen senaste åren. Framförallt de två stora partierna M och S har utvecklats till att bli allt mer opinionskänsliga, där det gäller att lägga sig rätt för stunden. De senaste två månadernas debatt om Centerns idéprogram visar på en stor debattlusta kring idépolitiken i svensk politik. Därför är jag också efter partistyrelsens gedigna arbete mer optimistisk över möjligheter för Centerpartiet att vända de dåliga opinionssiffrorna. Annie Lööf har stärkt sitt mandat som partiordförande och jag ser framemot valet 2014 med tillförsikt.
/Leif
Annie Lööf, C, Centerpartiet, Centerpartiets Idéprogram, Idéprogram, Leif Walterum, M, Opinionskänsliga, S, Skövde kommun, idéburen, idépolitiken, kretsstämma, medlemmar, miljöpolitik, partiordförande, partistyrelsen, styrelsen, svensk politik,

Kommentera

Publiceras ej