-Leif- Framtidens energi heter mångfald!

1kommentarer

I kväll så har kommunfullmäktige haft sammanträde. Antalet ärende var inte särskilt många och jag trodde innan mötet startade att detta går nog på cirka 2 timmar men blev drygt 3 timmar. Som vanligt så gissade jag fel, i Skövde verkar regeln snarare gälla att ju mindre komplicerade ärenden på dagordningen ju fler som är debattlystna.Det mest intressanta och viktigaste ärendet i kväll var ”Kulturplan för Skaraborg”, men debatten kring den lös med sin frånvaro.

 
I stället var det några andra frågor som fick kommunfullmäktige att hetta till något. I en interpellationsdebatt om Vindkraft och andra energikällor så proklamerade Sverigedemokraternas Josef Fransson sitt lov för stor utbyggnad av kärnkraften. Han förkastade helt dagens energipolitik med satsning på förnyelsebara energi som Vindkraft och Solenergi. Jag konstaterade i mitt debattinlägg att framtidens energikällor heter MÅNGFALD och att det just är mångfalden som är Sverigedemokraternas problem på energipolitikens liksom i andra politikområden.

En annan fråga där debatten tog fart var en S-motion om att bygga cykelmotorväg mellan Tibro och Skövde. Alliansen hade yrkat avslag på den motionen med hänvisning till att vi vill ha en kombinerad gång och cykelväg mellan Skövde och Igelstorp utmed riksväg 49 och att delar av Karlsborgsbanan kan användas för detta. När det gäller GC väg på den aktuella sträckan utmed RV 49 är den inplanerad i den nu gällande regionala trafikplanen tillsammans med en ombyggnation av den trafikfarliga vägen Igelstorp-Skövde, något som Centerpartiet fick in i planen för fyra år sedan. I den revidering som nu sker föreslår den Socialdemokratiska regionledningen en senareläggning av sträckan med fyra år. Samtidigt har Socialdemokraternas  regeringskamrat Miljöpartiet blockerat en nedläggning av Karlsborgsbanan tills vidare som förhindrar att delar kan byggas om till GC väg.

Socialdemokraterna i Skövde borde snarare påverka sin egen S-ledda regionledning i frågan än att motionera i Skövde kommunfullmäktige. Just nu faller Socialdemokraternas önskan om en Cykelväg mellan Igelstorp och Skövde på eget grepp.

Vill du läsa mer från kommunfullmäktige klicka vidare på länkarna:    

SLA nättidning      

Skövde Nyheter

/Leif

Centerpartiet, Kommunfullmäktige, Miljöpartiet, Skövde, Socialdemokraterna,

1 kommentarer

Eilert

03 Dec 2013 17:28

Du känner väl till Parkinsons fjärde lag:Lagen belyser den tid som beslutsfattarna använder för varje särskild punkt på föredragningslista; när denna står i omvänd proportion till den summa pengar det gäller. Med andra ord kan man under fyra timmar diskutera om en nytt cykelställ för 500 kronor ska köpas in eller inte. Medan diskussionen om den nya motorvägen, för en dryg miljard kronor reduceras till ett par-tre minuter.

Svar: Känner till den, jag brukar till mina tjänstemän säga " politik är inte alltid logisk i sitt handlande, i vart fall så har den ofta en annan logik"
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej