-Leif- Centerpolitik ger unga jobb som S vill ta bort!

0kommentarer

I riksdagsvalet 2010 drev Centerpartiet frågan om sänkt restaurangmoms hårt. Det främsta motivet var att underlätta för unga, utrikesfödda och lågutbildade att lättare få fotfäste på arbetsmarknaden. Tre identifierade grupper som har det svårare än andra att ta sig in på arbetsmarknaden och som alla tre är grupper som återfinns inom restaurangnäringen. Under valrörelsen 2010 mötte jag flera krögare i Skövde och andra delar av landet som sa jättebra och önskade lycka till att driva frågan i Alliansen. Efter valet så fick Centerpartiet gehör för frågan i budgetförhandlingarna och den sänkta restaurangmomsen blev verklighet.
Socialdemokraterna har har hela tiden motarbetat den sänkta restaurangmomsen liksom de sänkta arbetsgivaravgifterna för unga som även de ökar anställningarna av unga på arbetsmarknaden och
 
Idag kom svart på vitt, Centerns genomdrivna krav på sänkt restaurangmoms har gett 4000 nya jobb åt unga. Detta visar konkjunkturinstitutets rapport. Klicka här för att läsa rapporten.
 
Trots det positiva beskedet så går Socialdemokraterna idag ut och kräver att reformen ska rivas upp om de vinner valet. Klicka här för att läsa mer.
Vilken fantastisk julklapp Socialdemokraterna ger till de unga, inte minst i restaurangstaden Skövde, som tack vare den sänkta restaurangmomsen fått arbete och egenförsörjning. Ett gott råd är att tänka efter innan du kommer rösta nästa höst, jag vet och kan lova att Centerpartiet tänker fortsätta att vara ett jobbskaparparti både i riks- och kommunpolitiken.
 
/Leif
Jobbpolitik, Restaurangmoms, Ungdomsarbetslöshet,

Kommentera

Publiceras ej