-Leif- Annie Lööf tar fighten för Landsbygden, Jobben och Miljön

0kommentarer

Just nu så pågår regeringspartiernas budgetförhandlingar för valbudgeten 2014. De senaste månaderna har flera partier tagit upp kampen med Centerpartiet om landsbygdens väljare. När det nu kommer budgetförhandlingarna så är det Centerpartiet som prioriterar landsbygden genom att kräva 500 miljoner per år till 2020 för att bibehålla nivåerna i landsbygdsprogrammet efter den bantning som EUs ledare valde att göra tidigare i år. Det intressanta är att positioneringarna inför budgetförhandlingarna påminner om hur det brukar vara, så länge inget står på spel är det många som sjunger landsbygdens lov, men när det väl gäller är det Centerpartiet som tar fighten. Lycka till Annie Lööf, det handlar om att stoppa beskogningen av hag- och betesmarker, rädda den biologiska mångfalden, jobb på landsbygden och att det ska finnas lantbruk och levande bygder i hela vårt land.
 
Källa: Land Lantbruk 23 augusti 2013
 
Men det är inte bara landsbygden som Centerpartiet prioriterar, återigen visar Annie Lööf i Centerpartiets prioriteringar att man lyssnar till företagarnas krav när de vill slopa arbetsgivarnas ansvar för den andra sjukveckan, vilket är jobbskapande, Värt att notera är att kravet inte är prioriterat av de andra Allianspartierna. Det är Centerpartiet som står för de jobbskapande kraven genom att man bland annat vill öka ersättningen till företagare som tar emot lärlingar, tidigare var det Centerpartiet som drev i genom sänkning av restaurangmomsen och sänkningen av arbetsgivaravgifterna för unga. Även på miljöområdet visar Annie Lööf att Centerpartiet är Alliansens gröna röst, miljöfrågorna står som vanligt långt ner på de andra samarbetspartiernas listor om de överhuvudtaget finns med. 
Detta borde få en och annan väljare som sjunger andra partiers lov men vill ha levande landsbygd, bättre villkor för företagen, miljösmart politik, jobbskapande åtgärder att tänka om, Annie Lööf tar fighten för det som kan rädda Alliansregeringen kvar en tredje period, har herrarna Reinfeldt, Hägglund och Björklund råd att tacka nej?
 
/Leif
Annie Lööf, Budgetförhandlingar, Företagande, Jobbskapande, Landsbygdsprogrammet, Miljö, Valbudget,

Kommentera

Publiceras ej