-Leif- Tillväxt kostar alltid initialt

0kommentarer

Skövde kommun tillhör en minoritet av landets kommuner som växer befolkningsmässigt, en efterlängtad tillväxt för inte bara vår kommun utan också för hela Skaraborg. Att växa skapar nya utmaningar inte minst behoven av kommunal service när underlag och efterfrågan ökar. Jag jämför ibland Skövdes tillväxt med att vi nu växer ur konfirmationskostymen och det är dags för några storlekar större. Det gäller att ta i lite exta och ta höjd för kommande tillväxt, i annat fall så blir det ännu dyrare i längden.
För att Skövde ska kunna fortsätta vara en tillväxtmotor måste det till investeringar på en fortsatt hög nivå och attraktiva satsningar som stärker varumärket Skövde. För oss i Centerpartiet gäller detta inte minst på skol och utbildningsområdet. 
Lika viktigt för att lyckas i våra ambitioner att växa, är att växa smart, för oss handlar det om att tillväxten måste ske  i hela kommunen. Ska Skövde nå 60000 invånare 2025, vilket är fullt realistiskt, så behöver hela kommunen ges möjlighet att utvecklas. 
Senare i veckan drar kommunens budgetarbete för 2014-2016 i gång, för Centerpartiet är hållbar tillväxt i hela kommunen prioriterat samt satsningar för att stärka skolområdet, från förskola till högskola. C driver i likhet med tidigare frågan om att bygga en kongress och konserthall i Skövde, vi ser stora möjligheter att växa inom mötesindustrin med vårt läge mellan Stockholm och Göteborg. Hur länge har vi råd att vänta?
/ Leif
 
 
 
 
Budget 2014-2016, Centerpartiet, Skövde kommun,

Kommentera

Publiceras ej