-Leif- Centerframgång i vårbudgeten för miljövänliga drivmedel

0kommentarer

I regeringens vårproposition som presenteras på måndag den 15 april har regeringen enats om att stödja Centerpartiets krav på fortsatt nedsatt förmånsvärde för elbilar, gasbilar och laddhybridbilar. Detta är en viktig signal till marknaden att fortsatta satsa på de klimatsmarta drivmedlen.
 
                         
 
Regeringen har en ambitiös målsättning att Sverige ska vara klimatneutralt 2050 och att Sverige 2030 ska ha en fordonsflotta som är oberoende av fossila bränslen.
Skövde kommun har tillsammans med Göteborgs Energi investerat i lokal biogasproduktion i Skövde, den typen av miljöinvesteringar kräver långsiktiga spelregler. Beskedet från regeringen kom i elfte timmen, men viktigast är att nu vet marknaden om villkoren fram till och med 2016. Samtidigt har energiminister Anna-Karin Hatt (C) meddelat att regeringen kommer fortsätta utreda hur omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta ska gå till och utlovat tydliga besked i god tid före 2016. Detta är viktiga besked för bilköpare, investerare och kommuner som likt Skövde i god centeranda satsar på en klimatsmart framtid.
/Leif
Anna-Karin Hatt, Förmånsvärde, Miljöbilar, Vårpropositionen,