-Leif- Attraktionskraften måste stärkas

0kommentarer

Attraktionskraft är något som då och då kommer upp och diskuteras ur olika perspektiv. Sett ur Skaraborgs och Skövdes perspektiv så behöver både attraktionskraften och den nationella kännedomen ökas om området mellan Vänern och Vättern. Det behövs för att kunna stärka och ta deI av den växande turismnäringen. Men det handlar om så mycket mer än turism,  det handlar också om att rekrytera arbetskraft, locka nya innevånare, attrahera investerare och företag. Utan attraktionskraft ingen tillväxt!
Jag blir därför mycket glad när Alliansregeringen och Näringsministern Annie Lööf (C) idag startade upp dialogprojektet Attraktionskraft Sverige i Upplands Väsby. Nu ska regeringen och ett antal dialogpartners hitta lösningar på hur Sverige kan bli mer attraktivt att vistas, verka och växa i.
 
 
I Skövde kommun pågår ett spännande arbete med att stärka varumärket och öka den nationella kännedomen om Skövde. Ett arbete som ligger helt i linje med Annie Lööfs arbete med Attraktionskraft Sverige och där jag hoppas att Skövde och Skaraborg också kan få inspiration för att öka den nationella kännedomen för att komma närmare Skövde Visionens mål om hållbar tillväxt och 60 000 invånare 2025.
 
/Leif
Attraktionskraft Sverige, Annie Lööf, Skövde, Skaraborg,

Kommentera

Publiceras ej