-Leif- Vem ska man alliera sig med?

0kommentarer

Som ordförande för Västra Stambanegruppen har jag under mitt dryga år som ordförande bombarderats av reklambyråer, specialtidningar, mässor mm som vill ha Västra Stambanegruppen med som annonsör, med köpt redaktionell text eller på annat sätt exponera oss och vårt lobbyarbete för ökad kapacitiet på Västra Stambanan. Det ena efter det andra erbjudandet är enligt säljarna bättre än det andra.

Att välja är en konst men att välja rätt är en bedrift. Vem man ska alliera sig med är inte lätt.

Under det senaste halvåret så har jag valt att strukturera upp Västra Stambanans viktiga lobbyarbete och också att tydliggör vårt budskap. Det är viktigt att bygga allianser, nätverk och kontakter kan aldrig underskattas. Att arbeta med denna typen av långsiktiga frågor kan ibland bli frustrerande för samhällsbyggande tar tid, men att bygga en infrastruktur för framtiden tar ännu längre tid. Är det något som man måste  ha så är det långa tidsperspektiv och tålamod. 

Västra Stambanan är den enda spårbundna länken mellan Stockholm och Göteborg idag och kommer vara det för överskådlig tid. De kapacitetsbrister som finns på detta spårbundna nyckelstråk får allvarliga konsekvenser för Sveriges konkurrenskraft. Det behövs en ökad kapacitet för både person- och godstrafik, det klaras bäst och snabbast med ökad spårkapacitet  på Västra Stambanan.

/Leif 

Kommentera

Publiceras ej