-Leif- Om en vecka offentliggörs Alliansens budget i Skövde

0kommentarer

Måndag den 14 maj så offentliggörs den styrande Alliansens budget i Skövde för 2013 och plan för 2014-2015. Arbetet med budget och verksamhetsplan tillsammans med uppföljning av ekonomi och verksamhet är en stor del av  politikens arbete under året. Min upplevelse är att de ekonomiska förutsättningarna ändras betydligt snabbare nu än för bara 10 år sedan, det är förmodligen en kombination av den globaliserade ekonomin men också allt bättre prognosverktyg som snabbare känner av förändringar mot tidigare.

Årets budgetarbete har varit som att åka berg och dalbana. Den har skett i spåren av den europeiska ekonomiska finanskrisen. Nu pekar de flesta kurvor på att Sverige kommer klara 2013 och kommande år bättre än vad höstens och vinterns prognoser visat. Bland annat så ökar skatteintäkterna både för 2012 och 2013.

I fredags så kunde M,C,Fp,Kd  presentera två viktiga satsningar i budgeten för 2013, 1,5 miljoner satsas för ökad flexibilitet av öppettiderna i barnomsorgen. Detta är ett önskemål som har framförts från framförallt handelsanställda, personal inom vård och omsorgsyrken och Försvarsmakten.

En annan satsning som vi fyra styrande partier i fredags också kunde presentera var en ökad kommunal finansiering av Vuxenutbildningen med 3 miljoner kronor. Under den förra lågkonjukturen 2009 så tillförde regeringen extra pengar till Vuxenutbildningen för att möta nedgången  på arbetsmarknaden. I Skövde har effekterna varit så positiva av de tillfälliga regeringspengarna så vi väljer att fortsätta att stötta Vuxenutbildningen med extra resurser. Klicka här så kan du läsa Skövde Nyheters nyhetsrapportering. 

Detta är några av de satsningar som görs i budgeten för 2013 och framåt. Som Centerpartister har vårt motto alltid varit att det är nödvändigt att både gasa och bromsa i Skövdes ekonomi. Det glädjer mig att vi även 2013, 2014 och 2015 kan göra det.

/Leif   

Kommentera

Publiceras ej