-Leif- Hur hade de svenska positionerna sett ut med en rödgrön regering?

0kommentarer


På Lantmännens stämma idag så talade under eftermiddagen Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C). Han uppehöll sig huvudsakligen kring hur hans och den svenska regeringens positioner ser ut för den kommande nya gemensamma jordbrukspolitiken i EU, CAP (Common Agricultural Policy). 
Centerministern inledde med att slå fast att den nya CAP ska skapa förutsättningar för tillväxt och det ska vara en jordbrukspolitik för hela unionen givetvis med hänsyn tagen till geografiska och klimatmässsiga förhållanden. Detta är Sveriges position sa Eskil.
   
Därefter radade han upp fem stycken utgångspunkter han driver i de fortsatta förhandlingarna med övriga jordbruksministrar i den  Europeiska Unionen.
1) Det ska bli en enklare jordbrukspolitik, där varnade Eskil för kommissionens förslag, som enligt honom kommer leda till kraftigt ökad byråkrati.
2) Nya CAP ska ge ökad konkurrenskraft
3) Lika konkurrensvillkor i hela EU
4) Jordbrukspolitiken ska leda till mer miljönytta
5) Jordbrukspolitiken ska bidra till en levande landsbygd i hela Sverige.

Efter att lyssnat till Eskil Erlandsson idag så är jag så innerligt tacksam att det är en Centerpartistisk minister och en Alliansregering som sköter förhandlingarna. Hur skulle de svenska positionerna sett ut med en rödgrön regering där Miljöpartiet hade haft landsbygdsministerposten? Bara tanken förskräcker.

Eskil Erlandsson i ladugård

Kör hårt Eskil!

/Leif

Kommentera

Publiceras ej