-Leif- Måndag, budgetpresentation och möte med Skaraborgs tingsrätt

0kommentarer

I morgon måndag eftermiddag så  presenterar Skövdes borgerliga Alliansstyre budget för 2013 och plan för 2014-2015. Det är en budget som innehåller många stora och viktiga strategiska satsningar. Som Centerpartist är jag mycket nöjd med att en av de största strategiska landsbygdssatsningarna någonsin finns finansierad. Under fem år så kommer kommunen att lägga totalt 10 miljoner för att bygga ut bredband på landsbygden. I budgeten finns också specialdestignerade pengar för försköning i kommunens ytterområden. Sedan tidigare så har Alliansen kunnat presentera satsning på flexiblare öppettider i barnomsorgen, ökad kommunal satsning  på Vuxenutbildningen och de stora satsningarna som sker på ungdomar genom att Ungdomens Hus öppnar.

På mändag förmiddag så träffar jag som Skövdes Överförmyndare Skaraborgs tingsrätt. Vi har under en längre tid noterat att tingsrätten förordnar Gode Man för inte minst unga människor som fyllt 18 år trots att Överförmyndaren avslagit detsamma. Som Överförmyndare är vi oroade över detta. Min uppfattning är att God Manskap ska så långt som möjligt undvikas. Jag hoppas att förmiddagsmötet ska förändra tingsrättens syn.

I  morgon kväll har Skövde Centeravdelning medlemsmöte i Skövde. Jag ska presentera förslaget till kommunbudget. Sven Westerberg Centerpartistiskt kommunalråd  på 1980-talet brukar alltid säga att det ska alltid finnas byggkranar i en stad, det är tecken på utveckling. Den budget som presenteras i morgon är offensiv och den skapar förutsättningar för många byggkranar de kommande åren.  

/Leif

Kommentera

Publiceras ej