-Leif- Visioner en nödvändighet för att kunna leda!

0kommentarer

Självgodheten är på väg att bli Moderaternas värsta fiende, därför måste såväl Moderaterna som Alliansen formulera nya visioner för framtiden för att vinna valet 2014. Vi är många som minns hur Socialdemokraterna och Göran Perssons självgodhet valet 2006 blev den främsta anledningen till att Alliansen kunde ta över regeringsmakten då.

- "Moderatledaren och statsminister Fredrik Reinfeldt varnar för visioner, men för många är just visioner vad politiken ska och måste handla om. Förvaltning ska lämnas till tjänstemännen, politikens uppgift är att ställa upp visioner för vart samhället ska ta vägen och hur vägen dit ser ut. Ytterligare ett jobbskatteavdrag kan inte vara svaret på allt." Skrev Per Pettersson, grundare och chefredaktör Frihetssmedjan.se, Sofia Arkestål och Markus Kylberg, båda medarbetare på Frihetssmedjan.se på DN debatt den 2 mars. För att läsa hela artikeln klicka här.

Likheterna mellan Fredrik Reinfeldts och Göran Perssons ledarskap som statsministrar börjar bli slående lika. Skillnaden är dock att Fredrik Reinfeldt fortfarande har möjligheten att formulera visionerna i god tid inför valet 2014, om han däremot kommer ta den chansen återstår att se.

I Centerpartiet har vi en tradition av att både formulera visionerna och att ta ansvar och leda. Det gör politiken roligare, spänstigare och mer framtidsinriktad. Brist på visioner och förnyelse får som konsekvens att ett parti, land, region, kommun stannar upp i utvecklingen. När väljarna går till val så brukar man till viss del belönas för vad man gjort, men framförallt belönas man för vad man vill göra.

/Leif

Kommentera

Publiceras ej