-Leif- Almedalsplanering, Glädje,Svensk Soldat och Centerpartister på AW

0kommentarer

Äntligen fredag är det säkert många som tänker, jag håller med, men vill tillägga vilken spännande fredag det har varit:)

På förmiddagen så hade jag och kommunstyrelse stabens ansvariga i Försvarsfrågorna planeringsmöte inför bland annat årets aktiviteter på Almedalen. För tredje gången kommer Skövde kommun och Försvarsmaktsråd Skaraborg att finnas med på Almedalen med minst ett seminarie kring samverkan mellan Försvarsmakten och det civila samhället. Regeringen föreslår nu i en uppgörelse med Socialdemokraterna att Skövde och Skaraborgsmodellen med Försvarsmaktsråd ska implementeras i hela landet. Det är extra roligt att en modell som jag och mina tidigare kommunalrådskollegor är pappa till lyfts som en framgångsrik väg för samverkan i hela landet.

Förmiddagsmötet följdes av mer Försvarsfrågor. När det nya personalförsörjningssystemet infördes och den allmänna värnplikten avskaffades så lades också det en gång så starka Värnpliktsrådet ner. Det har ersatts av en nybildad intresseorganisation Svensk Soldat (klicka på länken för att läsa mer). Idag så kom en av styrelseledamöterna till Skövde för att tillsammans med en soldat på Skaraborgs regemente P4 diskutera diverse frågor kring det nya personalförsörjningssystemet. Det blev ett lärorikt möte med mycket bra inputs. Mötet inleddes med en suveränt god lunch på Restaurang Glädje  (klicka på länken för att läsa mer), 2011 fick restaurangen Skövde kommuns miljöpris för sitt stora miljöengagemang och för att man arbetar med lokala råvaror och ursprung.

Politik är roligt och i Centerpartiets fullmäktigegrupp har vi oerhört roligt. Vi är starkt sammansvetsade, med olika bakgrund och erfarenheter, vilket skapar bra dynamik i gruppen. Då och då så brukar vi ta en After Work för att ha trevligt och umgås, i kväll möttes vi på Restaurang Parnassen (klicka på länken för att läsa mer). Maud Olofsson sa ofta: Den som har roligast vinner, det har vi! Mycket god buffé, ett av västsveriges få vinotek, trevlig personal och trevlig miljö, kan kvällen avslutas bättre?

I morgon har Centerpartiet i Skaraborg distriktsstämma, med besök av EU-parlamentarikern Kent Johansson och statssekreteraren på jordbruksdepartementet Magnus Kindbom. Magnus kommer prata om vargfrågan som engagerar många. Min egen uppfattning är att om Moderater och Folkpartister i regeringen hade mer känsla för landsbygden så skulle vi också ha en annorlunda rovdjurspolitik. Vems livskvalitet ska gå först? människors eller vargars? För mig är svaret enkelt och jag vet att det delas av de flesta boende på landsbygden, människors välbefinnande måste gå före vargarnas!

/Leif

Kommentera

Publiceras ej